Er dit gamle netværk ikke længere nok til at finde kandidater til bestyrelsen?

Historisk er tæt på 95% af samtlige bestyrelsesposter i Danmark blevet besat gennem formandens eller ejerlederens netværk. Principielt meget forståelig – for så har man fået rekrutteret kandidater, man kendte i forvejen og hurtig har kunne oparbejde en stærk relation til. Fremtidens udfordringer stiller krav om helt nye kompetencer i bestyrelsen, så behovet for også at nytænke selve rekrutteringsprocessen og ønskerne til nye kandidater er derfor naturligt stigende.

EGN – Danmarks førende udbyder af erhvervsnetværk og Ingvardsen & Partners inviterer derfor til en spændende eftermiddag hvor netop bestyrelsens sammensætning er i fokus.  Læs mere her 

Følgende spørgsmål bliver besvaret:
• Hvordan giver diversitet i virksomheder og bestyrelser bundlinje?
• Hvordan får vi talentfulde kvinder mere i spil?
• Hvad gør topledelse interessant for kvinder?
• Er det vitterligt svært for headhuntere at finde kompetente kvinder til topledelse og bestyrelser?

Jeg er blevet inviteret til at deltage i panelet og ser frem til at sætte fokus på, hvordan man finder frem til det store potentiale af kompetente kvindelige topledere, som i stigende grad ønsker at gøre sig gældende i bestyrelsesarbejdet.

Mit personlige arbejde i bestyrelser de sidste 15 år, samt de sidste 3 års arbejde med foreningen Bestyrelseskvinder har givet en lang række gode indsigter, som jeg ser frem til at dele med deltagerne.